Vietjet terus mengukuhkan armada syarikat penerbangan modennya yang terkemuka di dunia dengan ketibaan Airbus A321neo ACF baharunya di Lapangan Terbang Antarabangsa Tan Son Nhat di Ho Chi Minh City.

Penambahan ini menjadikan pesawat Vietjet kini berjumlah 105 buah, sekaligus mengukuhkan komitmen syarikat penerbangan itu terhadap pertumbuhan dan kecekapan operasi.

 A321neo ACF ialah pesawat jimat bahan api yang direka untuk meningkatkan keselesaan penumpang dan meminimumkan kesan alam sekitar. Terkenal dengan ciri kontemporarinya, A321neo ACF mampu menjimatkan bahan api sehingga 20%, mengurangkan pelepasan kepada alam sekitar sehingga 50%, dan mengurangkan hingar sehingga 75%.

Vietjet mengguna pakai format kabin A321neo ACF yang direka khas pada 2019, menjadikannya syarikat penerbangan pertama di dunia yang berbuat demikian.

 Selaras dengan rancangan pengembangan strategiknya, Vietjet baru-baru ini telah memasukkan pesawat Airbus Neo berturut-turut ke dalam armadanya, menyediakan sumber yang diperlukan untuk pengembangan rangkaian masa hadapan.

Pesawat yang diperkenalkan pada Tahun Naga ini akan menyumbang kepada kesediaan Vietjet untuk destinasi baharu.

 Pesawat ke-105 itu akan beroperasi di laluan yang menghubungkan pelbagai destinasi di Vietnam dan antarabangsa, termasuk Australia, India, China, Jepun, Korea Selatan, Indonesia, Thailand dan banyak lagi.

Kapasiti penerbangan yang dipertingkatkan juga akan memberikan kelonggaran yang lebih besar kepada pelancong Malaysia untuk berhubung dengan mudah ke destinasi popular melalui Vietnam, semuanya pada tambang berpatutan.

Beroperasi setiap hari, penerbangan antara Kuala Lumpur dan Ho Chi Minh City menawarkan beribu-ribu kemudahan lengkap dan kemudahan perjalanan penumpang dengan banyak pilihan penerbangan dan laluan, di dalam dan di luar negara.

Tahun lalu, Vietjet menambah 33 laluan antarabangsa dan domestik baharu, menghasilkan rangkaian 125 laluan (80 antarabangsa dan 45 laluan domestik). Syarikat penerbangan itu telah berjaya mengangkut lebih 185 juta penumpang di seluruh dunia.

Share:
, , ,
You may also like
Latest Posts from Travellah