Kafe dan restoran yang dihias menarik dengan grafiti dinding dan karya seni bertemakan BlackBixon, terletak di sepanjang jalan yang dibarisi pepohon rimbun di Jalan Inai, berdekatan Jalan Tun Razak, dipenuhi dengan banglo-banglo lama yang berselang-seli dengan pejabat. Mempunyai keluasan keseluruhan 5,993 kaki persegi yang menduduki dua tingkat dan boleh memuatkan sehingga 200 orang manakala taman atas bumbung membuka kepada pemandangan latar langit Kuala Lumpur yang menakjubkan.

Kafe ini memenuhi keperluan keluarga serta pekerja pejabat yang mencari hidangan klasik Barat yang berkhasiat dan lazat seperti roti dan pastri yang baru disediakan kepada pelbagai pilihan sarapan pagi, makan tengah hari dan makan malam yang lazat disertai dengan kopi dan minuman istimewa BlackBixon yang mesti dicuba. Kopi istimewa BlackBixon dibancuh daripada biji arabika premium yang dipilih khas dari ladang-ladang kopi yang terbaik di Rwanda dan Brazil.

Pelancaran rasmi itu dihadiri oleh Yang Berhormat Senator Dato’ Sri Ti Lian Ker, Timbalan Menteri Belia & Sukan, Malaysia. Menurut Encik Khoo Chee Kong, Pengarah Urusan BB2GO, “Hidangan istimewa dan minuman istimewa dicipta oleh chef dan barista kami sendiri. Antara hidangannya ialah Burger Lembu Sanggul Arang, Lamb Schnitzel, Pasta Ketam Cangkang Lembut Cili dan Dakwat Sotong Hitam Truffle Carbonara, manakala minuman istimewa termasuk Charcoal Latte dan Monokrom. Kami akan mempunyai lebih banyak hidangan dan minuman yang lazat di masa akan datang semasa kami menubuhkan cawangan lain di Lembah Klang dan di seluruh negara.”

Waktu pembukaan adalah dari 08.00 pagi hingga 10.00 malam, 7 hari seminggu. BlackBixon Café & Restaurant hanya menghidangkan daging halal di premisnya.

Share:
, ,
You may also like
Latest Posts from Travellah

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *