Lone Pine, Penang, yang terletak di pantai berpasir pulau itu, dibuka semula pada 1 Julai 2023, setelah melalui renovasi menyeluruh dan transformasi sebagai Resort Tribute Portfolio. Sebahagian daripada Tribute Portfolio oleh Marriott Bonvoy – hotel yang berkembang di seluruh dunia yang penuh karakter – Lone Pine, Penang dengan senimaniknya menggabungkan daya tarikan warisan dengan kemewahan kontemporari yang mencerminkan semangat budaya hidup yang bersemangat, sejarah yang kaya, kecantikan semulajadi yang menakjubkan dan nikmat kuliner Pulau Pinang.

Sepenuhnya dibayangkan semula, reka bentuk mewah hotel, penawaran kuliner unik, dan program yang berfikir teliti, membenamkan para tetamu dalam destinasi yang menarik hati, menggabungkan romantisme bersejarah dari sejarah budaya dan penjajahan Pulau Pinang sebagai Mutiara Timur. Dengan lokasinya yang ideal di tepi pantai Batu Ferringhi di pantai utara Pulau Pinang, hotel ini menyediakan tempat tinggal yang sempurna untuk menjelajahi segala yang ditawarkan destinasi ini. Dikenali dengan pantainya yang menakjubkan, air yang jernih, aktiviti sukan air yang menarik, dan restoran makanan laut, Batu Ferringhi yang terletak kira-kira 10 kilometer dari ibu negara Pulau Pinang, George Town, yang merupakan Tapak Warisan Dunia UNESCO, menarik minat pelbagai pelancong yang mencari pengalaman unik.

Kisah Lone Pine bermula pada tahun 1948 ketika dibuka sebagai hotel pertama di Batu Ferringhi dengan hanya 10 bilik, dimiliki oleh doktor, Dr. Albert Stanley Mckern. Resort ini memberi penghormatan kepada rumah abad pertengahan yang merangkumi elemen-elemen istana Melayu. Mengingatkan kepada sebuah tempat peribadi, para tetamu dijemput untuk bersantai dan merasai diri mereka dalam atmosfera yang menyeruakkan semangat Dr. McKern sebagai seorang pengembara dan pengumpul seni tegar. Mulai dari barang-barang antik yang aneh hingga perabot ikonik zaman dulu, setiap sudut berbisik kisah era yang telah berlalu. Reka bentuk dalaman menyatu dengan alam sekitar, membolehkan para tetamu menikmati keindahan tenang Batu Ferringhi.

Lone Pine, Penang mempunyai 90 bilik luas, dengan 16 bilik menawarkan pemandangan halaman dan taman, dan 74 bilik dilengkapi dengan balkoni peribadi. Resort ini juga menawarkan kolam renang luar dan kolam renang untuk kanak-kanak, dilengkapi dengan kerusi berjemur dan payung kolam.

“Kami sangat berbesar hati untuk memperluas portfolio Marriott Bonvoy kami dengan memperkenalkan properti ke-41 kami di Malaysia dan Tribute Portfolio kedua kami setelah pembukaan Palm Garden Hotel, Putrajaya, A Tribute Portfolio Hotel pada tahun 2021. Pembukaan semula Lone Pine, Penang, akan meningkatkan penawaran hospitaliti di pulau ini dan memperkuat komitmen kami untuk menyediakan lebih banyak pilihan yang berbeza kepada para pelancong di Malaysia,” kata Ramesh Jackson, Area Vice President – Indonesia dan Malaysia, Marriott International.

Para tetamu boleh menantikan pelbagai penawaran makanan dan minuman yang baru dan diperkemas.

The Bungalow merupakan keseronokan kuliner di pusat resort, dengan menu yang terinspirasi oleh citarasa hidangan yang bersemangat dari Pulau Pinang. Para tetamu dijemput untuk bersantai di The Glasshouse, sebuah bar pantai bergaya dengan pemandangan lautan yang menakjubkan. Pencinta kopi dijemput untuk bersantai di Lepak Corner, menikmati kopi segar dan makanan ringan.

©yzhensiang

Resort ini juga menyediakan 3 bilik ruang acara, dengan keseluruhan ruang acara seluas 341 meter persegi untuk segala jenis acara dan pertemuan.

“Terinspirasi oleh budaya yang pelbagai di pulau ini, Lone Pine mencerminkan keramahan yang tertanam dalam kehangatan dan keselesaan yang sejati. Kami berasa berbesar hati menjadi sebahagian daripada bab seterusnya permata bersejarah ini, dengan tugas untuk berkongsi cerita-ceritanya dan makna yang bermakna dengan para tetamu. Sebagai Resort Tribute Portfolio, Lone Pine, Penang sekali lagi akan berfungsi sebagai tempat yang menyambut orang tempatan, pelancong, dan tetamu yang mencari rasa santai dan kembara. Kami membayangkan Lone Pine, Penang bukan sekadar sebuah hotel – ia adalah ruang tamu untuk semua orang,” kata Dato’ Gulab Mahatam Rai, Pengurus Besar Lone Pine, Penang, Resort Tribute Portfolio.

Untuk tempahan dan pertanyaan, sila layari laman web kami di www.lonepinehotel.com atau hubungi Pasukan Tempahan kami di +604 886 8686 atau style@lonepinehotel.com

Share:
, ,
You may also like
Latest Posts from Travellah