Twincity Marathon, sebuah acara larian yang telah dianjurkanselama sembilan tahun berturut- turut, kini memasuki tahun untuk menuju jubli emas pada tahun 2025! Acara tahunan yang dinantikan ini, yang dianjurkan oleh Ten Senses (M) Sdn Bhd, akan sekali lagi menyaksikan pelari- pelari berkumpul pada 28hb April 2024 di Persiaran Flora.

Tahun ini buat pertama kalinya, Twincity Marathon akan berlangsung selepas sambutan Hari Raya Aidilfitri. Ini bertujuan untuk meraikan semangat aidilfitri dan kebersamaan bersama pelari-pelari yang setia menyokong acara ini setiap tahun. Seperti tradisi Twincity Marathon, setiap tahun peniaga tempatan dijemput untuk menyediakan hidangan di booth yang disediakan dan disajikan secara percuma kepada para peserta, akan tetapi pada tahun ini penganjur juga akan mengadakan rumah terbuka raya, lengkap dengan lemang dan hidangan raya yang akan disajikan kepada semua peserta.

Pendaftaran untuk Twincity Marathon 2024 telah mencatatkan jumlah peserta yang mengagumkan, dengan lebih daripada 8000 peserta dari lebih 24 negara termasuk Qatar, Brazil, Kenya, Hong Kong, Singapura, Brunei, United Kingdom, dan banyak lagi.

Pada tahun ini juga, acara larian menawarkan empat kategori yang berbeza: 5km, 12km, 21km, dan 42km. Ianya sesuai untuk keluarga yang ingin berlari secara santai dan pelari yang bersaing untuk mempertaruhkan rekod peribadi, Twincity Marathon memastikan bahawa terdapat sesuatu untuk setiap peserta yang mengikuti acara ini.

Jom sertai mereka dan hadirkan diri pada 26 dan 27 April di Cyber Event Hall bagi pameran REPC dan acara larian pada 28 April di Persiaran Flora Cyberjaya nanti!

Share:
You may also like
Latest Posts from Travellah