Kelab Wanita Ikon Pulau Pinang baru-baru ini telah menganjurkan sebuah acara kejohanan sukan boling tenpin yang digelar “Kejohanan Piala Ikon Tenpin Kelab Wanita Ikon Pulau Pinang 2023” pada 18 November 2023 bertempat di Megamall Bowling Centre Pulau Pinang.

Penyertaan kejohanan kali ini telah menyaksikan sebanyak 18 pasukan bertanding untuk meraih gelaran juara Kejohanan Piala Ikon Tenpin Kelab Wanita Ikon yang dipengerusikan oleh Dr Linda Mat Hassin. Antara pasukan yang mengambil bahagian ialah Nee Strikers, Powergirlz, Bowling Queens dan JFR Powers. “ Pertandingan ini bukan saja dianjurkan untuk menjalin ikatan ukhwah dan peraduan dikalangan peserta dan penganjur, malah ia merupakan aktiviti yang menggalakkan para peserta untuk mengamalkan gaya hidup sihat “ujar Dr Linda yang juga pemenang bagi Anugerah Wanita Ikon Pulau Pinang 2022.

“ Kebersamaan melalui aktiviti sukan berkumpulan seperti ini mampu memberi impak positif terhadap kesihatan fizikal dan mental setiap peserta. Tubuh badan yang sihat sangat menyumbang kepada Kesihatan mental seseorang dan itulah matlamat Kelab Wanita Ikon Pulau Pinang”. Tambah Dr Linda lagi.

Pertandingan ini turut melibatkan beberapa penaja seperti Kelab Belia dan Sukan, Butik Casalwa, Supercube, Annona, Firdaus Press, THZ dan Sugar Cold. Selain daripada sijil penyertaan, hadiah yang disediakan untuk pemenang tempat pertama ialah wang tunai sebanyak RM500 manakala bagi pingat perak dan gangsa masing-masing dimenangi oleh pasukan Bowling Queens dan Power Girlz, dengan hadiah wang tunai berjumlah RM300 dan RM200. Pemenang pingat emas bagi kejohanan kali ini disandang oleh pasukan Mek Cun yang secara tidak langsung melayakkan mereka untuk mara ke peringkat akhir pertandingan yang diadakan pada 02 Disember 2023 di Sunway Pyramid, Petaling Jaya Selangor.

Share:
, , , , , , , ,
You may also like
Latest Posts from Travellah