Menu
Gaya & Culture

Nikmati Keajaiban Pengalaman Airbnb Dari Keselesaan Rumah Anda

Airbnb hari ini mengumumkan pelancaran Pengalaman Dalam Talian, cara baharu untuk orang ramai berhubung, mengembara secara maya dan memperoleh pendapatan semasa krisis COVID-19. Sementari komuniti di seluruh dunia berada di rumah untuk melindungi kesihatan mereka sendiri dan kesihatan orang lain, orang ramai tidak boleh melakukan aktiviti rutin seperti pergi bekerja, bersenam atau melakukan perkara yang mereka minati. Kini, Pengalaman Dalam Talian akan mengubahnya dengan membenarkan hos memperoleh pendapatan pada waktu yang tidak menentu ini, dan membawa Pengalaman maya transformatif mereka kepada jutaan tetamu. 

 Pengalaman Airbnb menawarkan pelbagai pilihan seperti bermeditasi dengan sami Buddha, lawatan maya dengan anjing Chernobyl, memasak dengan keluarga Maghribi, dan banyak lagi. Bagi orang ramai yang kini berada di rumah, Pengalaman Dalam Talian menyediakan:

Pengalaman Dalam Talian memberi akses buat pertama kalinya kepada hos yang memberi inspirasi daripada lebih daripada 30 negara yang berbeza, termasuk pemenang pingat Olimpik Alistair Brownlee dan Lauren Gibbs. Sama ada senaman HIIT, belajar tentang nutrisi dengan Bobsledder atau lawatan basikal maya, tetamu kini boleh berhubung dengan beberapa atlet paling terkenal di dunia dari keselesaan ruang tamu mereka sendiri. 

“Hubungan antara manusia ialah teras perkara yang kami lakukan,” kata Catherine Powell, Ketua Pengalaman Airbnb. “Dengan begitu ramai orang yang perlu berada di dalam rumah untuk melindungi kesihatan mereka, kami ingin memberikan peluang kepada hos kami untuk berhubung dengan komuniti tetamu global kami dengan satu-satunya cara yang boleh dilakukan buat masa ini, iaitu secara maya.” 

Untuk membantu mereka yang paling terpencil, Airbnb bekerjasama dengan organisasi warga tua tempatan di seluruh dunia untuk menguruskan Pengalaman agar komuniti mereka dapat belajar kemahiran baharu sambil melindungi kesihatan mereka. Airbnb akan bekerjasama dengan pihak yang berikut untuk menawarkan Pengalaman secara percuma:

  • Majlis Penuaan Negara (NCOA), pemimpin negara yang dihormati dan rakan kongsi yang dipercayai di AS yang membantu orang berusia 60 tahun ke atas menghadapi cabaran penuaan
  • Alpini, kor tentera yang paling dihormati dan boleh dipercayai di Itali
  • Amigos de los Mayores, sebuah organisasi yang memerangi kesepian dan pengasingan sosial di kalangan orang tua di Sepanyol

Tempahan dibuka serta-merta dengan lebih daripada 50 Pengalaman Airbnb maya tersedia di airbnb.com/online-experiences, dengan ribuan lagi yang akan tersedia dalam talian pada bulan akan datang. Pengalaman Dalam Talian akan dianjurkan di Zoom, dan Airbnb menyediakan akses kepada Hos untuk menggunakan Zoom secara percuma bersama perkhidmatan sokongan peribadi untuk mengurus, merakam dan berkongsi kandungan  Pengalaman Dalam Talian mereka. Untuk maklumat lanjut, jika anda berminat untuk menjadi hos sila layari airbnb.com/onlinehost.

Pengalaman Airbnb yang dilancarkan pada tahun 2016 merupakan aktiviti unik dan tidak mudah dilupakan yang bukan sekadar lawatan atau bengkel biasa yang dirancang dan dikendalikan oleh warga tempatan. Ia memberikan ilham dan pengalaman yang menyelami minat hos, dan cara yang berbeza untuk mengalami destinasi. 

Dengan tergantungnya Pengalaman ‘secara bersemuka’ Airbnb sehingga akhir April untuk melindungi keselamatan dan kesejahteraan hos dan tetamu, Airbnb memanfaatkan platform teknologinya untuk membantu hosnya terus memperoleh pendapatan, dan pada masa yang sama membolehkan tetamu kami mempelajari kemahiran baharu, berhubung dengan orang lain dengan selamat, atau melakukan aktiviti yang mereka minati.

Aktiviti menarik dalam Pengalaman Dalam Talian termasuk: 

Meditasi dengan Sami Buddha Jepun (Osaka, Jepun)

Rahsia Silap Mata (London, United Kingdom) 

Bacaan Kopi Mistik dan Keberuntungan (New York, New York) 

Belajar Memasak Salsa Mexico (Mexico City, Mexico)

Kelas Master Tarian Ireland (Galway, Ireland)

Kambing Penyelamat Jauh (Catskills, New York)

Lawatan Basikal Maya dengan Pemenang Pingat Emas Triatlet 2x  – Alistair Brownlee (Yorkshire, United Kingdom)

Membuat Keju Sonoma Ricotta dan Banyak Lagi (Sonoma, California) 

Meditasi Berpandu dengan Biri-Biri Mengantuk (Loch Lomond, United Kingdom)

Pasta Nenek (Rom, Itali)

Belajar Membuat Kopi dengan Hakim Negara (Mexico City, Mexico)

Pengalaman Membuat Roti dan Kek Bersama Keluarga (San Francisco, California) 

K-BEAUTY 101 dengan Hos TV (Seoul, Korea Selatan)

Anjing Chernobyl (Chernobyl, Ukraine) 

Sertai Parti Tarian Rollerskating (Brooklyn, New York) 

Kelas Memasak dengan Keluarga Maghribi (Marrakech, Maghribi) 

Belajar memasak pau kukus (Singapura)

Bengkel Reka Bentuk Dalaman (San Francisco, California)

Melakar dengan Artis NYC (New York, New York)

Pastri Sweden dengan Pembuat Roti dan Kek Profesional (Stockholm, Sweden)

Sehari dalam Kehidupan Bobsledder Olimpik (Los Angeles, California) 

Tentang Airbnb

Airbnb adalah salah satu pasaran terbesar di dunia untuk penginapan dan aktiviti unik dan tulen, menawarkan lebih 7 juta penginapan dan 40,000 aktiviti dicipta khas, semuanya dikendalikan oleh hos tempatan. Sebagai enjin pemerkasaan ekonomi, Airbnb telah membantu jutaan usahawan hospitaliti menjana pendapatan daripada ruang dan minat mereka sambil mengekalkan faedah kewangan pelancongan dalam komuniti mereka. Dengan lebih setengah bilion ketibaan tetamu sehingga sekarang, dan boleh diakses dalam 62 bahasa di 220+ negara dan rantau, Airbnb menggalakkan hubungan sesama manusia, komuniti dan kepercayaan di seluruh dunia.

https://news.airbnb.com

No Comments

    Leave a Reply